תופעות גיל המעבר

נשים רבות חוות את גיל המעבר בסוף העשור החמישי לחייהן 
והדבר מלווה במשבר חריף שמשפיע מאוד עליהן, לעיתים, אפילו ברמה היום-יומית. 


ההסבר לתופעה נעוץ בכך שהנשים מפסיקות להיות פוריות בגלל התמעטות הביציות אשר נמצאות בשחלותיהן. השחלות מפסיקות להפריש הורמונים וכך מתמעטים מקרי המחזור עד הפסקתם המוחלטת. בתקופה כזאת חוות מרבית הנשים סימפטומים של גלי חום וזיעה, עייפות, דיכאון, נדודי שינה. יובש בנרתיק, אובדן חשק מיני, התכווצויות שרירי הרגליים, וכן, יובש ושינויים בעור. לצורך טיפול באישה בגיל המעבר ניתנים הורמונים אשר משלימים את אלו החסרים והם מצליחים להפחית את הסימפטומים הללו.

תזונה נכונה

בשנים האחרונות עולם הנטורופתיה מאפשר מגוון דרכים טבעיות לטיפול בסוגיות וכן תופעות גיל המעבר - הנטורופתיה מציעה מידע על מזונות שונים העשירים בויטמינים ובמינראליים החיוניים לגוף האישה במצבים אלו. היות ורמת האסטרוגן בדם יורדת בצורה ניכרת ניתן להשלימה בעזרת מזונות העשירים באסטרוגן. ביניהם ניתן למנות גידולים מהצומח כמו סויה, שומר, סלרי, פטרוזיליה, אגוזים ועוד. קיימות המלצות שונות בנושא החל בהמעטה בשתיית משקאות חמים דוגמת מרקים, משקאות מכילי קפאין, מזונות חריפים ועוד. מומלץ להרבות בירקות עלים, באכילת מזון מהים דוגמת דגים ואצות העשירות בחלבונים ובמינרלים והמסייעות להפחת גלי חום. רצוי  להמעיט באכילת מזון מהחי העשיר בהורמונים סינטטיים.

תוספי תזונה וצמחי מרפא

לצד ההמלצות על תזונה מתאימה יש צורך לגוון את התפריט ולהעשירו עם מגוון של צמחי מרפא ותוספי תזונה שמספקים את הערך המוסף הנדרש לגוף האישה. מדובר על מוצרים שמספקים ויטמינים ומינראלים שונים. חליטת מרווה, קוהוש שחור, אנג'ליקה סינית , שיח אברהם, בטטות אינדיאניות ועוד.  מומלץ להגביר צריכת אומגה 6, ויטמין E, מגנזיום המצוי במזונות שונים כולל בעלים ירוקים, בשקדים לא קלויים, באגוזים ועוד. ויטמינים ומינרלים המצויים במזונות ובתוספי תזונה אלו מסייעים רבות להפחתת גלי חום, במניעת התכווצויות ברגליים, מסייעות לשמור על רמת האסטרוגן בגוף, מסייעת במניעת קמטים ושיקום העור, מונעים בריחת סידן בשתן, מעלים את מצב רוח, ועוד. יש תכשירים אשר ניתנים למריחה והם מונעים יובש בנרתיק ועוד.

תהליך הטיפול

צריך לזכור כי תמציות צמחים, פורמולות שמיוצרות על בסיס ידע, גלולות, תכשירי מריחה וכדומה עשויים לסייע מאוד אבל בהחלט אינם תחליף לייעוץ רפואי מתאים. יחד עם זאת, מטפלים מנוסים מתחום הנטורופתיה יכולים לסייע רבות ומומלץ לאפשר להם קבלת מידע רפואי מקיף. יש לתת להם מידע על בדיקות דם, וכן, לדווח על כל תופעה חדשה שנוצרת ובכלל זה: גלי חום בשינה, מצבי רוח והרגלי אכילה. טיפול נטורופטי אינו מומלץ במקרים בהם יש מחלות כבד וכליות קשים, וכן, לחולים המטופלים בדיאליזה. טיפול נטורופטי יכול להשפיע כבר לאחר חודש ימים, ובמקרים אחרים רק לאחר חצי שנה. כמובן, שהתהליך כולל החלפת תוספי תזונה ותכשירים אחרים עד כדי מציאת אלו היעילים והמתאימים ביותר. לרוב, אין תופעות לוואי ואם יש כאלו רצוי לדווח עליהם במהירות.