סגולות המרפא של הנבטים והנבטוטים
כבר כמות קטנה שלהם מספקת מגוון עשיר של רכיבי תזונה החיוניים לגופנו -
בעשרות אחוזים יותר מאשר הירק עצמו.
לדוגמה
היתרונות באכילת נבטים:
1.מכילים כמות גדולה של ויטמינים ומינרלים (בכמות מזון קטנה יחסית)
2.הכלורופיל (הפיגמנט הירוק שנמצא בכל הצמחים הירוקים)- מסלק רעלים מהגוף, משמש נוגד חמצון חזק ויעיל למניעת אנמיה.
3.אנזימים- הנבטים והנבטוטים עשירים באנזימים העוזרים בעיכול האוכל וע"י הגוף יכול לפנות אנרגיה לריפוי.
4.נוגדי חימצון-עשירים בנוגדי חמצון המאטים את חמצון התאים והזדקנות הגוף.
סוגי נבטים שונים:
נבטי ברוקולי –מגנים על הגנים מפני נזק חמצוני, מעורר בתאי הגוף ייצור אנזימים נוגדי-סרטן, מונעים התפתחות יתר לחץ-דם ומחלות לב, מגוננים על הלב והכליות מדלקות .
נבטי תלתן ואספסת- מונעים חדירת כלי-דם לגידולים סרטנים, מונעים יציאת מינרלים מעצמות, מאזנים את פעילות שריר הלב, מרפאים בעיות גיל המעבר בנשים ומגנים מפני התפתחות סרטן ברחם ועוד...
נבטי חמנית- מכילים מינרלים רבים המונעים בריחת סידן מהעצמות והסתיידות עורקים.
נבטי ונבטוטי צנונית -מרפאים הצטננות,אנטי סרטניים ובעלי יכולת ניקוי חזקה בגלל תכולה גבוהה של גופרית אורגנית.
נבטי ונבטוטי עדשים ירוקים/ חומים/ שחורים –מונעים יציאת מינרלים מעצמות, מרפאים חסר-דם (אנמיה) ומסייעים לבניית רקמות.
נבטי ונבטוטי הדגנים- מחזקים את מערכת העצבים ומשפרים את יכולת הפוריות (גם אצל חיות)
נבטוטי סויה - מורידים את לחץ הדם ואת רמות הגלוקוז בדם ומרפאים סיבוכים של כלי-הדם בחולי סוכרת.
נבטוטי חילבה - עוזר לסרכתיים לאזן רמות סוכר בדם.