ויטמין C (או חומצה אסקורבית, Ascorbic acid) הוא חומר מזין, מסיס במים, החיוני לחיים.
ויטמין זה הוא חלק מקבוצה של חומרים מזינים הנקראים "ויטמינים".
ויטמין C נחוץ ליצירת החלבון קולגן, המאפשר יצירת רקמות ועצמות יציבות, ושומר על נימי הדם והשיניים. מחקרים רבים מצביעים על כך שוויטמין C גם מחזק את המערכת החיסונית מפני דלקות, ולעתים ממלא תפקיד בצמצום סכנה של מחלות לב וסרטן. אופן הפעולה המדויק המוביל לתוצאות אלו אינו ידוע. סביר להניח כי אחד הגורמים לכך הוא האיכות הנוגדת חמצון של הוויטמין.
ויטמין C נפוץ מאוד והוא מצוי במידה הרבה ביותר בפרי הדר וכן גם בפירות שונים אחרים כמו תפוז, לימון, אשכולית, אבטיח, פפאיה,תות, מנגו, אננס, אוכמניות ודובדבנים. הוא נמצא גם בירקות בעלי עלים ירוקים, עגבניות, ברוקולי, פלפל ירוק או אדום, כרובית וכרוב.
החומצה האסקורבית היא מולקולה עדינה שעלולה ללכת לאיבוד ממאכלים תוך כדי בישולם או עיבודם, גם אם יש לה יכולת מסוימת לשמר מאכלים. כמו כן, היא רגישה לחום, אור, אוויר ונהרסת בקלות לאחר תקופת אחסון ארוכה.
בשל היותו מסיס במים, נספג ויטמין C בגוף בקלות, אך אינו נשמר בו היות והגוף מסלק את הויטמין C דרך השתן. לפיכך, חשוב לקבל אספקה יומיומית של ויטמין C דרך תזונה או טבליות על מנת לשמור על מאגרי הויטמין בגוף.