חשיבות מגנזיום במי השתייה
 
אם חשבנו שאנחנו יודעים מהי החשיבות של שתיית מים לבריאות שלנו, אז ממש לא בטוח, וזה הזמן של המינרל מגנזיום להגיע לקדמת הבמה. מהו מגנזיום, מהי ההשפעה שלו על הגוף , ובעיקר – כמה ממנו אנחנו צריכים בכוס השתייה שלנו? לפניכם המידע הנחוץ ומספר טיפים להגברת הצריכה דרך מי השתייה.  
 

?מהו מגנזיום ומדוע הוא חשוב

מגנזיום הינו מינרל חיוני לתפקוד תקין של התאים בגוף ובכלל זה של מערכות הגוף השונות – מערכת החיסון, מערכת הלב וכלי הדם, מערכת העצבים, הרקמות והשרירים. הוא גם מסייע בוויסות של רמות הסוכר בדם ובשמירה על לחץ דם תקין. אין ספק – מדובר במינרל מאסטר. בשל חשיבותו, זהו המינרל השני בשכיחותו בגוף. מחצית מהמגנזיום בגוף נמצא בעצם והיתר בתאי רקמות הגוף והאיברים. חוסר במגנזיום מתבטא בעיקר בהפרעות בקצב הלב.


?כמה מגנזיום צריך אדם לצרוך ביום

צריכת מגנזיום תלוית גיל ומין. למעט בגיל ההתבגרות, אז צריך לצרוך כמות גבוהה במיוחד של מגנזיום ואחריה ירידה, ככל שאנו מתבגרים כך עולה כמות המגנזיום היומית שאנו צריכים לקבל. גברים בגילאי 31-50 זקוקים ל-420 מ"ג מגנזיום ליממה, בעוד נשים באותו הגיל זקוקות ל-320 מ"ג ליממה. נשים בהיריון זקוקות לכמות גבוהה מבדרך כלל, וכשהן מניקות – כמות נמוכה מבדרך כלל. 


?כיצד ניתן לצרוך מגנזיום

את המגנזיום תוכלו לפגוש בירקות, בפרט ירוקים ועליים: פטרוזיליה, בצל ירוק, שמיר, עלי רוקט ועוד. כמו כן הוא נמצא בקטניות, אגוזים, זרעים ודגנים מלאים. כפי שניתן להבין, אנשים שהתזונה שלהם מבוססת על תזונה מערבית, כלומר מזון מעובד – עלולים לסבול מחוסר במגנזיום או לא להפיק ממנו את המיטב. רק באמצעות תזונה בריאה ומגוונת, המבוססת בחלקה על מזון טבעי מן הצומח, תכלול כמות יומית טובה של מגנזיום.

 
טיפים והמלצות לצריכה מרובה של מגנזים דרך מי השתייה

המקור הטוב והזמין ביותר לצריכה של מגנזיום הוא מי שתייה. אם נקפיד על הרגלי שתייה נכונים, נוכל ליהנות ממגנזיום בלי בעיה. לפניכם מספר טיפים שיעזרו לכם לשתות יותר מים:

בקבוק מים צמוד – דאגו לבקבוק מים צמוד שנמצא אצלכם בתיק בכל יציאה מהבית. לבסוף זה הופך להרגל ואתם מוצאים את עצמכם שותים מים גם כשאינכם צמאים.
בר מים בבית או בעסק – הצבה של בר מים בבית או בעסק הוכחה כתורמת לשתייה מרובה. הקלות שבהשגת מים קרים בלחיצה גורמת לאנשים לשתות יותר, בדומה לאפקט של בקבוק מים – שותים עוד לפני שמעוררת תחושת צמא.
מים עם תוספים – אם אתם אוהבים שתייה מתוקה וכמעט לא שותים מים, יש לזה פתרון בדמות סודה, או מים עם תוספת ריחנית של לימון, נענע או תיון. מה שחשוב הוא שהמים יספגו בגוף כפי שהם במקור.