רופא שיניים לנשים בהריון

נשים תחת תקופת הריונן נמצאות בשלב מאוד רגיש בחיים המגיע יחד עם שינויים הורמונליים, תזונה שונה ואילוצים כאלה ואחרים שדורשים התאמות.

אחד מהתחומים שאינם מדוברים מספיק ומטריד נשים רבות בתקופה זו הוא תחום רפואת השיניים, אשר מחייב גישה טיפולית שונה וידע מקצועי נרחב מצד המטפל.

 

רופא שיניים לנשים בהריון צריך לדעת בראש ובראשונה כי האישה הרה ולנסות להימנע מטיפולים אלקטיבים בטרימסטר הראשון. כמובן כי אם יש צורך בטיפולים אקוטים כגון עזרה ראשונה וכד' אז לא יהיה מנוס מביצוע הטיפול גם בעת זו.

 

חשוב לדעת כי כל טיפולי השיניים מותרים, כולל צילומי מנשך ואחרים אך נהוג לבצע את הטיפולים המורכבים שסובלים דיחוי בטרימסטרים השני והשלישי וזאת מאחר וישנו סיכון קטן יותר לעובר.

 

ההמלצה - טיפולי שיניים לפני כניסה להריון

 

אם הדבר אכן בשליטתה של האישה אז ההמלצה הגורפת היא לבצע את כל טיפולי השיניים עוד בטרם נכנסים להריון, בעיקר כאשר מדובר על השתלות שינים וניתוחים מורכבים כדוגמת הרמת סינוס. ישנם מספר מצבים כגון עששת, מחלות חניכיים ועוד אשר נמצאו בקשר ישיר ללידות בטרם זמנן ולמשקל תינוקות נמוך מהממוצע. ההסבר לכך הוא שהחיידקים המצוים בחלל הפה של האם עוברים דרך מחזור דמה של האם אל העובר ומסכנים אותו. לפיכך, אל תדחו למחר את מה שאפשר לעשות היום וטיפול שיניים בטרם הריון מקדים תרופה למכה.

 

?כיצד לשמור על השיניים בתקופת ההריון

נשים בהריון שרוצות לשמור על השיניים שלהן צריכות להימנע מצריכת יתר של סוכר (נכון הדבר תמיד אך ביתר שאת לנשים בתקופה זו). משקאות מתוקים, שוקולדים וחטיפים שנדבקים לשן עלולים לגרום לעששת.

המלצה נוספת היא לשמור על תזונה מאוזנת ובזמנים קבועים ובין שלוש עד שש ארוחות ביום.

את השיננית יש לבקר לעיתים יותר תכופות ולפחות אחת לשלושה חודשים וזאת מאחר והחניכיים נוטים לדמם ולהתנפח.

 

רצוי להצטייד במשחת שיניים עם ריכוז פלואוריד גבוה מכיוון שפלואוריד מגן מפני עששת ואינו עובר את השיליה. אם משחת השיניים אינה ערבה לחך ומובילה להקאות אז כדאי להחליפה במשחה שאינה יוצרת קצף. אם גם זה לא מסייע למנוע את תחושת הקבס אז אפשר לעבור לצחצוח באמצעות פד גזה וללא משחה.

 

מיתוסים שכדאי לנפץ

 

הריון אינו גורם לנזקים לשיניים אך כן דורש היגיינה טובה ויסודית: צחצוח שיניים פעמיים ביום, חוט דנטלי וביקורים תכופים אצל השיננית. ישנן תופעות שעלולות להופיע בחלל הפה ולחלוף לאחר הלידה, כגון: טעם של מתכת בפה, רוק עודף ואף תחושת צריבה בלשון). סידן אינו נעלם או מופחת מהשיניים כתוצאה מההריון והעובר לא "גונב" אותו..

 

והדבר החשוב ביותר הוא לא להסתמך על תרופות סבתא ולסור לרופא שיניים מומחה בכל עת שיש צורך.