אנו חיים בעידן שבו יותר ויותר אנשים נוטים לסבול מהפרעות של קשב וריכוז, ולכן חשוב להכיר את התופעה והמשמעויות שלה, לצד דרכי טיפול אפשריות. בבסיסן, הפרעות קשב הן למעשה הפרעה נוירולוגית שמשפיעה על רגשות האדם והתנהגותו.
ישנם שני סוגים עיקריים של הפרעות קשב. הראשונה היא ADD, תופעה שנוצרת מחוסר איזון בהפרשה וספיגה חוזרת של המעבירים העצביים במערכת העצבים המרכזית. התופעה השנייה היא ADHA, שבדומה לתופעה הראשונה נוצרת כתוצאה מחוסר איזון בהפרשה וספיגה חוזרת של מעבירים עצביים במערכת העצבים המרכזית, אך בנוסף כוללת גם התנהגות היפראקטיבית ונטייה לאימפולסיביות.
ישנן לא מעט תרופות להפרעת קשב שמומלץ להכיר ולדעת על השלכותיהן, כפי שתוכלו לקרוא בהמשך.
הפרעות קשב באות לידי ביטוי בדרך ובמהירות בה מגיבים אנשים הסובלים מהן. ההפרעות יכולות להשפיע על ההיבט החשיבתי והרגשי, כאשר גם מבחינה פיזית ומילולית יכולות להיות השפעות. עבור אנשים שסובלים מתופעת ה-ADHD, ישנה נטייה ברורה לקושי בעיכוב התגובה, לעומת אנשים שסובלים מתופעת ה-ADD, שכתוצאה ממנה ישנו קושי להגיב מהר. להפרעות הקשב עשויות להתלוות גם הפרעות נוספות התנהגותיות, או שיבואו לידי ביטוי כליקוי למידה, חרדה ונטייה לדכאון.
הפרעות הקשב לרוב נובעות ממקור גנטי תורשתי, כאשר ניתן לרוב להבחין בתופעות השונות כבר בגיל הינקות. התופעות יבואו לידי ביטוי בשלב כל כך מוקדם בכך שניתן יהיה להבחין בעודף פעילות מוטורית ורגישות מוגברת לגירויים חיצוניים, לעומת חולשה, התפתחות איטית יותר מהנורמה ושעות שינה רבות. כשאדם שסובל מהפרעות קשב מתבגר, ההפרעות אינן הולכות לשום מקום, אך משנות את הדרך בה הן באות לידי ביטוי. אדם בוגר שסובל מהפרעות קשב, מתקשה בביצוע פעולות יומיומיות שרובנו לוקחים כמובן מאליו, כמו ביצוע והשלמת משימות, שמירה על סדר ועמידה בלוח זמנים מוגדר.
ישנן דרכים שונות לטפל, להקל ולהתמודד עם הפרעות קשב. טיפול קונבנציונאלי בהפרעות אינו יכול לפתור את הבעיה, אבל יכול להקל ולספק כלים להתמודדות עם ההפרעות הלימודיות והחברתיות. ישנם טיפולים נפשיים בשיטות שונות שיכולות להוביל לתוצאות חיוביות, כמו פסיכותרפיה, טיפול חשיבתי, השתתפות בקבוצות תמיכה ועוד. בנוסף, ישנן גם תרופות להפרעת קשב מאוד מוכרות כגון ריטלין, שהיא עולם בפני עצמו ומומלץ לחקור עליה מעט לפני שמחליטים להשתמש בה.
טיפול טבעי שהפרעות קשב שם את הדגש קודם כל על הרחקת הגורמים שעשויים לגרום לתופעה. מבצעים הרחקה של מזונות אלרגניים, חומרים משמרים וצריכה יתרה של סוכרים ופחמימות פשוטות. זה נעשה בעקבות גילויים שלמזונות שאנו צורכים עשויה להיות השפעה ישירה על התפתחות ההפרעות ורמת הדומיננטיות שלהן והשפעתן על חיי היומיום של אלו שסובלים מהן. ישנן תרופות טבעיות שניתן לצרוך על מנת להתמודד עם ההפרעות ומומלץ מאוד לבדוק את האפשרות הזאת, שיכולה להקל על הסובלים ללא סיכונים.