.כל תקופה פורצת לשוק דיאטה כזו או אחרת שמבטיחה לנו הרזיה מהירה במינימום מאמץ
רבים מאיתנו מתפתים לרכוש את אותה דיאטה ומוצרים נלווים בהתלהבות וציפייה שסוף סוף נצליח
.להיפטר מהמשקל העודף ולהיראות חטובים
.למרבה הצער אנו מגלים עד מהרה שהדיאטה החדשה איננה עובדת או שאנו לא מצליחים לעמוד בדרישותיה
?אז מהי בעצם הסיבה שדיאטות לא עובדות
ידוע לכולנו שכדי להרזות חייבים להפחית בכמות הקלוריות היומית שאנו מכניסים לגופינו ביחס לאנרגיה שאנו מוציאים
.השאלה האמיתית היא האם הגבלת כמות הקלוריות בלבד היא התשובה להרזיה
!התשובה היא שלא
.ההתעסקות בהגבלת כמות הקלוריות היא מוטעית מיסודה.בכדי לשרוד בצורה בריאה חייב האדם כמות מסוימת של קלוריות
,ברגע שאנו מגבילים את כמות הקלוריות אותם אמור לקבל האדם
.הגוף ינסה להשלים קלוריות אלו בכל דרך אפשרית (זהו מנגנון הישרדותי) ומשם הדרך לשבירת הדיאטה ובולמוסי אכילה קצרה מאוד
.בנוסף לכך,ישנם גורמים נוספים המשפיעים על משקל גופנו, עליהם אדבר בהמשך
.קלוריה הינה יחידת המידה של כמות האנרגיה שנוצרת בגוף מפירוק של מזון והיא נמדדת בקילו
ההשפעה על הגוף של 1 קילו קלוריה של שוקולד לא שוות ערך ל 1 קילו קלוריה של תרד.איכות הקלוריה חשובה מאוד
מנגנון הרעב והשובע מושפע מאוד מתכולת הרכיבים המזינים במזון אותו אנו מכניסים לגופנו
.ולכן מזון איכותי ועשיר ברכיבים תזונתיים יגרום מהר יותר לתחושת שובע
.גורמים נוספים המשפיעים על משקל גופנו הם: אינדקס גליקמי של המזון בכלל והסוכר בפרט,שילובי מזונות ושעת האכילה
.אינדקס גליקמי הינו מדד המצביע על המהירות בה משפיעה אכילת מזון ספציפי על רמות הגלוקוז (סוכר) בדמנו
-קיימת חלוקה ל-2 קבוצות
הראשונה היא קבוצת מזונות בעליי אינדקס גליקמי נמוך שגורמים לשחרור איטי של גלוקוז לדם והשנייה היא
.מזונות בעלי אינדקס גליקמי גבוה שעושים את ההיפך
מעבר לתזונה הכוללת פחמימותבעלות אינדקס גליקמי נמוך המסייע
לכניסה הדרגתית של גלוקוז לזרם הדם ולשמירה על רמות האנרגיה מאוזנות ותקינות
.תגרום להרגשת שובע ומלאות לפרקי זמן ארוכים יותר בין הארוחות.בנוסף יופחת הסיכון למחלות לב וסכרת
.מזונות בעלי אינדקס גליקמי גבוה יגרמו לשחרור מהיר של גלוקוז בדם מה שיגרור אחריו עליות חדות ונפילות של סוכר
. שלאחריו חשק חזק לבצקים ומתוק,עייפות ובעיות ריכוז
...מזונות בעליי אינדקס גליקמי גבוה כוללים: סוכר,דגנים מלוטשים (קמח לבן,אורז לבן...),ריבה,דבש
...מזונות בעליי אינדקס גליקמי נמוך כוללים: קמח מלא,ירקות,קטניות,אגוזים
.סוכר באופן ספציפי הוא בעייתי כיוון שהוא מבלבל את משוב השובע של תאי השומן אל המוח ולכן גורם לאכילת יתר
שילוב מזונות בצורה נכונה מאפשר מטבוליזם תקין ושמירה על משקל בצורה יותר קלה.שילוב לקוי של מזונות פוגע בפירוק מזונות
.אלו וכתוצאה מכך נוצרים שיירים מטבוליים רבים המעמיסים על הגוף ומוסיפים להשמנה
.ככלל אצבע נעדיף לאכול פירות לבד או עם אגוזים.חלבונים מהחי (בשר,דגים,חלב וביצים) ביחד עם ירקות. פחמימות מורכבות
.(אורז,לחם,תפוחי אדמה וקטניות) עם ירקות ושמנים
.בנוגע לשעת האכילה,אצל אנשים בעלי עודף משקל קיים לעיתים קרובות דפוס של אכילת לילה
לאחר אימוץ שיטת דיאטה בה יש הגבלת קלוריות,מגיע האדם לערב עייף ורעב, כמנגנון פיצוי של הגוף
.(להכנסת הקלוריות החסרות) ולפעמים גם הנפש,הוא נשבר ואוכל בכמות גדולה יותר ממה שהיה אוכל לפני הדיאטה
! אכילת לילה משמינה פי 20 מאכילה של אותו המזון במהלך היום
.בשעות הערב / לילה פעילות מערכת העיכול של האדם נעשית איטית ומשפיעה הן על פירוק המזון והן על המטבוליזם שלו בגוף